Καθημερινά, ο ανθρώπινος οργανισμός έρχεται σε επαφή με εκατομμύρια μικρόβια, κάτι που σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί αδιάκοπα για την προστασία μας.

Συνεπώς, η έκθεσή μας σε μικρό αριθμό αντιγόνων (μέρη αδύναμων ή νεκρών ιών και βακτηρίων) στα διάφορα εμβόλια είναι κάτι εύκολο και απόλυτα διαχειρίσιμο από τον οργανισμό μας. Για την ακρίβεια, είναι απαραίτητο για το ανοσοποιητικό μας σύστημα να εισέρχεται σε διαδικασία δοκιμασιών, ώστε να βρίσκεται συνεχώς σε κατάσταση εγρήγορσης.

Σήμερα, στη δόση που πραγματοποιείται σε ένα βρέφος 2 μηνών, το σύνολο των αντιγόνων στα προτεινόμενα εμβόλια αυτής της ηλικίας περιορίζεται στα 34

 
Στην εποχή μας, η σύγχρονη βιοτεχνολογία έχει μειώσει δραστικά τον αριθμό των αντιγόνων στα εμβόλια. Για παράδειγμα, το 1980 το εμβόλιο DTaP (διφθερίτιδα-τέτανος-κοκκύτης) περιείχε 3017 αντιγόνα. Σήμερα, στη δόση που πραγματοποιείται σε ένα βρέφος 2 μηνών, το σύνολο των αντιγόνων στα προτεινόμενα εμβόλια αυτής της ηλικίας περιορίζεται στα 34, αριθμός εξαιρετικά μικρός μπροστά στα εκατομμύρια μικρόβια με τα οποία έρχεται αντιμέτωπο καθημερινά το ανοσοποιητικό σύστημά μας.

Πρόσθεσε το δικό σου σχόλιο

Όνομα: Email: